60% Garnacha, 40% Samsó (Cariñena)
De Badaceli wordt na de rijpingsperiode 14 maanden in nieuwe (30%) en 2de jaar (70%) Franse eiken vaten geassembleerd. Het wijnhuis Cal Grau is een wijnproject dat in 2000 door de familie Osborne is gestart op het landg
Lees meer
De Badaceli wordt na de rijpingsperiode 14 maanden in nieuwe (30%) en 2de jaar (70%) Franse eiken vaten geassembleerd.
Het wijnhuis Cal Grau is een wijnproject dat in 2000 door de familie Osborne is gestart op het landgoed La Solana, gelegen tussen El Lloar en El Molar. De wijnmakerij zelf bevindt zich op hetzelfde landgoed, met een oppervlakte van 40 hectare, waarvan 22 hectare wijngaarden van de inheemse rassen Garnacha Tina en Carignan. De bodem van het domein is leisteenhoudend en de wijngaarden liggen in terrassen, tussen brede mediterraanse bergketens. De D.O.Q. Priorat is één van de top-wijnstreken van Spanje. Deze wijnen doorstaan de vergelijking met de beste Riojas en Ribera del Dueros.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Badaceli wordt gevuld met rood fruit (rode bes) en bosvruchten (kleine bosaardbei en blauwe bosbes), aangevuld met kruidige, gerookte, anijsachtige en chocolade toetsen van de houtlagering. De Badaceli is mineralig, zelfs een beetje likoreus. In de mond is dit een zeer goed gestructureerde wijn met fijne tannines en een volle, ronde fruitsmaak. Deze bodega heeft een nadrukkelijk fruitige afdronk met een bijzonder aangename nasmaak.
Gezelschap
De Badaceli van Cal Grau is een perfecte compagnon bij wild van gevogelte en klein wild (besseneters).
Alcohol
15% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2015 |
Regio | Cataluña |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Priorat |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Goud - International Wine Challenge London 2019 Goud - Mundus Vini 2019 |
Lagering | 14 maanden in nieuwe (30%) en 2de jaar (70%) Franse eiken vaten |
Kleur | Donker robijnrode kleur met een purperen hint |
Neus | Rood fruit (rode bes) en bosvruchten (kleine bosaardbei en blauwe bosbes), aangevuld met kruidige, gerookte, anijsachtige en chocolade toetsen van de houtlagering |
Mond | Badaceli is mineralig, zelfs een beetje likoreus in de mond is dit een zeer goed gestructureerde wijn met fijne tannines en een volle, ronde fruitsmaak. Nadrukkelijk fruitige afdronk met een bijzonder aangename nasmaak |
Food pairing | Voornamelijk bij wild van gevogelte en klein wild (besseneters) |
Schenktemperatuur | 16 - 18 °C |
Bewaarpotentieel | 6 - 8 jaar |
Druivensoort | 60% Garnacha, 40% Samsó (Cariñena) |