100% Nebbiolo
Na de oogst en het persen volgt de maceratie op de schil in staal roterende fermentoren bij een temperatuur van 26-30 ° C gedurende 12 dagen. Voor de malolactische fermentatie wordt de wijn in sloveense eiken vaten overgepompt waar hij 18 m
Lees meer
Na de oogst en het persen volgt de maceratie op de schil in staal roterende fermentoren bij een temperatuur van 26-30 ° C gedurende 12 dagen. Voor de malolactische fermentatie wordt de wijn in sloveense eiken vaten overgepompt waar hij 18 maanden zal blijven. Voor de botteling rust hij nog twee maanden in stalen tanks. Ongefilterd.
Sori Paitin, is een perceel grond gelegen in de Langa met een eongeëvenaarde expressie. Sinds 1893 geven ze vorm aan de essentie ervan, en schenken ze deze expressie met eeuwigheid. De ongeëvenaarde kunst is die waarin de vorm de inhoud overstijgt; wijn is de kunst die het "terroir" op zijn best tot uitdrukking brengt. De kunst van Paitin wordt gedicteerd door de traditionele piemontese vinificatietechnieken, die geworteld zijn in hun eeuwenoude kennis en in de waarde van geduld: lang wachten op maceratie en rijping. De Grote Wijngaarden of Cru's van Barbaresco en Barolo worden als zodanig vertaald: een interpretatie van een bodem door eeuwenlange ervaring. Van toewijding en sensatie die verankerd zijn in het hoofd en in de handen van enkele families, die hun gronden leven en ademen.
Geur en smaak karakteristieken
De Barbaresco van Sori Paitin heeft een zeer elegant parfum met fruitige toetsen van granaatappel en kersen, in combinatie met kruiden. In de mond proeven we een zeer warme en zachte wijn met fluweel rijpe en zoete tannines met een lange afdronk.
Gezelschap
Deze top-wijn komt tot zijn recht bij stevige en complexe vleesgerechten, alsook geroosterd vlees en wild-gevogelte. Ze gaat ook perfect samen met oude Piemontese harde kazen.
Alcohol
14,4% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 18ºC.
Jaartal | 2013 |
Regio | Piemonte - Cuneo - Neive |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | De Barbaresco 'Sori Paitin' 2009 kreeg 94 punten van eRobertParker.com |
Lagering | 18 maanden rijping in Sloveense eiken vaten |
Kleur | Granaatrood |
Neus | Elegant parfum van fruitige tonen, alsook kruiden |
Mond | In de mond proeven we een warme zachte wijn met fluweel rijpe en zoete tannines met een lange afdronk. |
Food pairing | In de mond proeven we een warme zachte wijn met fluweel rijpe en zoete tannines met een lange afdronk. |
Schenktemperatuur | 18°C |
Bewaarpotentieel | 10 - 12 jaar |
Druivensoort | 100% Nebbiolo |