100% Barbera
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die zijn aangepland in 1935. Op 300 m. boven zeeniveau op kleibodems, met een oriëntatie naar het zuiden. De ranken worden volgens de "Guyot"-methode gesnoeid. De opbrengst is hierdoor kleiner, maar
Lees meer
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die zijn aangepland in 1935. Op 300 m. boven zeeniveau op kleibodems, met een oriëntatie naar het zuiden. De ranken worden volgens de "Guyot"-methode gesnoeid. De opbrengst is hierdoor kleiner, maar de kwaliteit is significant beter. De fermentatie gebeurt op een constante temperatuur van 24°, gevolgd door een korte maceratie-periode op schil. Hierna volgt er 18 maanden rijping in stalen vaten gevolgd door ongeveer 12 maanden in grote eiken vaten.
Grootvader Aurelio zei altijd: "Van slechte druiven kun je alleen slechte wijn maken, van goede druiven kun je zowel goede als slechte wijn maken". Hiervoor weet Bocchino dat ze een grote verantwoordelijkheid hebben: van het nauwgezette werk in de wijngaard tot de toewijding in de kelder, de wijn moet deze landen waardig zijn. Het wijnhuis Bocchino is een familie. Maar in het bedrijf is de rol van ieder van hen gebaseerd op ervaring en professionaliteit. Het is Beppe, zoon van Aurelio en Liggia, die het bedrijf leidt. Naast hem zijn vrouw Maria, onvervangbaar in de kelder en in de wijngaarden. De dochter Annalisa, afgestudeerd in economie, zorgt voor management en promotie en haar broer, Daniele, is een wijnmaker, in de kelder met zijn vader.
Geur en smaak karakteristieken
Een diep robijnrode kleur. Intens in de neus met sterke kruidige tinten en fruitige toetsen en vleugjes vanille. Een complexe volle smaak, met een typische aciditeit en tannines die zorgen voor de lange afdronk.
Gezelschap
De Blincin is een krachtige kruidige wijn, en heeft dus wel wat weerwerk nodig in het eten. Denk hierbij aan wild en gevogelte, spaghetti con ragû, rood vlees en stevige kazen.
Alcohol
15,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 18 en 20ºC.
Jaartal | 2017 |
Regio | Piemonte - Asti - Moasca |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | 18 maanden rijping in stalen vaten gevolgd door ongeveer 12 maanden in grote eiken vaten |
Kleur | Een diep robijnrode kleur |
Neus | Intens in de neus met sterke kruidige tinten en fruitige toetsen en vleugjes vanille |
Mond | Een complexe volle smaak, met een typische aciditeit en tannines die zorgen voor de lange afdronk |
Food pairing | De Blincin is een krachtige kruidige wijn, en heeft dus wel wat weerwerk nodig in het eten. Denk hierbij aan wild en gevogelte, spaghetti con ragû, rood vlees en stevige kazen |
Schenktemperatuur | 18 - 20°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Barbera |