100% Nebbiolo
De druiven zijn afkomstig van de "Fantini" wijngaarden gelegen op een hoogte van 450 meter in de Bussia-cru. De bodem bestaat uit Diano-zandsteen. Deze bodem geeft robuuste Barolo-wijnen met een volle body en stevige tannines. De druiven wo
Lees meer
De druiven zijn afkomstig van de "Fantini" wijngaarden gelegen op een hoogte van 450 meter in de Bussia-cru. De bodem bestaat uit Diano-zandsteen. Deze bodem geeft robuuste Barolo-wijnen met een volle body en stevige tannines. De druiven worden met de hand geplukt. De fermentatie gebeurt met een maceratie van de schil op de most gedurende ongeveer 20-30 dagen. Na de maceratie ondergaat de wijn een malolactische gisting om vervolgens ongeveer 24 maanden te rijpen in Franse eikenhouten vaten.
Amalia Cascina in Langa is gelegen in Monforte d'Alba (Cuneo-Piemonte), een van de meest interessante historische centra van de Langhe. In 2003 heeft de familie Boffa zich gevestigd op de glooiende hellingen van Monforte d'Alba, meer bepaald in het gehucht Sant'Anna op een boogscheut van het beroemde restaurant 'Trattoria della Posta'. Dit is de bakermat van de bekende cru's zoals Bussia en Le Coste. Aan de bestaande wijngaarden worden nieuwe toegevoegd met acquisities in de prestigieuze crus van Barolo Bussia en Le Coste di Monforte. Ten slotte wordt de kelder gecreëerd. De bedoeling is duidelijk: wijnen van hoge kwaliteit produceren die het territorium en de traditie respecteren, in een elegante en gereserveerde context.
Als het project van Amalia Cascina in Langa vandaag blijft groeien, in overeenstemming met het oorspronkelijke idee, dan gaat de eer toe aan de toewijding en professionaliteit van de familie Boffa, want hier wordt alles gerund door een familie: Maria Angela, de moeder, volgt de B&B; Gigi, de vader, draagt met zijn grote ervaring bij aan het algehele beheer van de bedrijfsactiviteiten, de zoon Paolo zorgt voor de wijngaarden en de kelder met de steun van uitstekende professionals.
Geur en smaak karakteristieken
Een briljante robijnrode kleur met granaat-rode reflecties. Verfijnde aroma's van kers, pruim en viooltjes, gevolgd door sensaties van van framboos, rozen, tabak, kaneel en zoethout met vleugjes van vanille. In de mond een volle body met stevige tannines die drijven op de alcohol. Een crispy gevoel gevolgd door een lange afdronk.
Gezelschap
Een nobele wijn die ideaal past bij wildgerechten, geroosterd vlees, truffel, kruidige stoofpotjes, BBQ alsook gerijpte harde kazen of een stukje zwarte chocolade.
Alcohol
14,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16 en 18ºC.
Jaartal | 2013 |
Regio | Piemonte - Langhe - Monforte d’Alba |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | 24 maanden rijping op Franse eikenhouten vaten |
Kleur | Intens robijnrood met granaatrode reflecties |
Neus | erfijnde aroma's van kers, pruim en viooltjes, gevolgd door sensaties van van framboos, rozen, tabak, kaneel en zoethout met vleugjes van vanille |
Mond | In de mond een volle body met stevige tannines die drijven op de alcohol. Een crispy gevoel gevolgd door een lange afdronk |
Food pairing | Een nobele wijn die ideaal past bij wildgerechten, geroosterd vlees, truffel, kruidige stoofpotjes, BBQ alsook gerijpte harde kazen of een stukje zwarte chocolade |
Schenktemperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentieel | 15 - 20 jaar |
Druivensoort | 100% Nebbiolo |