Chozas Carrascal
Chozas Carrascal is opgericht door vader Julian en moeder Maria-José in 1990, dit was de kers op de taart voor deze professionele ondernemersfamilie.
Vandaag zijn het zoon Julian en dochter Maria-José (ja, de namen zijn identiek!), die de ondertussen opgebouwde faam verder zetten.
Zowat al hun wijnen krijgen een 90+ quotering en in 2010 werden ze door de faculteit Oenologie van de Universiteit van Valencia uitgeroepen tot beste bodega van de ganse regio. 4 wijnen uit het gamma dragen het label 'Pago', wat betekent dat de wijn op zich de appellatie vormt. Hieraan zijn zeer strenge regels verbonden, waardoor er slechts 14 bodega's in gans Spanje zijn die 'Pago'-wijnen maken! Chozas Carrascal werkt ook officieel 100% biologisch. Nog een garantie op absolute aandacht voor kwaliteit!
Maria-José bespreekt de nieuwe wijnen van Chozas in een video die je kan bekijken.


Bij de Las Ocho 2016 gebeurt er een temperatuurgecontroleerde gisting bij minder dan 25ºC, met een maceratie van 2 tot 3 weken, afhankelijk van de variëteit. Vóór Lees meer
Bij de Las Ocho 2016 gebeurt er een temperatuurgecontroleerde gisting bij minder dan 25ºC, met een maceratie van 2 tot 3 weken, afhankelijk van de variëteit. Vóór




De wijn is fris en zacht. De bubbels zijn alles behalve overheersend. Waarom heet de Roxanne, Roxanne? Wij vroegen dit ook aan de eigenaar van het wijnhuis. 'Heel simpel: Ik ben een enorme fan van The Police, en Roxanne is een mooi li Lees meer
De wijn is fris en zacht. De bubbels zijn alles behalve overheersend. Waarom heet de Roxanne, Roxanne? Wij vroegen dit ook aan de eigenaar van het wijnhuis. 'Heel simpel: Ik ben een enorme fan van The Police, en Roxanne is een mooi li


De druiven van de Rosé Marine worden rechtstreeks geperst in een zeer geavanceerde pneumatische horizontale pers op inert gas. Bij Chozas Carrascal vermijden ze oxidatie en behouden ze alle frisheid. Débourtage gebeurt bij een lage temperat Lees meer
De druiven van de Rosé Marine worden rechtstreeks geperst in een zeer geavanceerde pneumatische horizontale pers op inert gas. Bij Chozas Carrascal vermijden ze oxidatie en behouden ze alle frisheid. Débourtage gebeurt bij een lage temperat






De oogst van de Las Tres 2018 van wijnhuis Chozas Carrascal gebeurt van 6 tot 9 uur 's morgens, in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. De maceratie van elke variëteit duurt 8 tot 10 uur bij Lees meer
De oogst van de Las Tres 2018 van wijnhuis Chozas Carrascal gebeurt van 6 tot 9 uur 's morgens, in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. De maceratie van elke variëteit duurt 8 tot 10 uur bij


De Las2ces Tinto 2018 van Chozas Carrascal wordt uitgewerkt in kubieke betonnen tanks. De maceratieperiode van deze bodega varieert van 14 tot 18 dagen. In de familiewijnmakerij Chozas Carrascal zijn ze overtuigd dat er een noodzaak is om bel Lees meer
De Las2ces Tinto 2018 van Chozas Carrascal wordt uitgewerkt in kubieke betonnen tanks. De maceratieperiode van deze bodega varieert van 14 tot 18 dagen. In de familiewijnmakerij Chozas Carrascal zijn ze overtuigd dat er een noodzaak is om bel


De maceratie van de Las2ces Blanco 2019 duurt 24 uur. Vervolgens wordt de bloemmost van de persmost gescheiden. Tenslotte gebeurt er een koude bezinking met daaropvolgend de fermentatie bij 18ºC. In de familiewijnmakerij Chozas C Lees meer
De maceratie van de Las2ces Blanco 2019 duurt 24 uur. Vervolgens wordt de bloemmost van de persmost gescheiden. Tenslotte gebeurt er een koude bezinking met daaropvolgend de fermentatie bij 18ºC. In de familiewijnmakerij Chozas C