Castelli di Jesi Verdicchio Riserva Classico Superiore 'Lauro' 2016
100% Verdicchio
De druiven voor de Lauro worden manueel geoogst in bakken. Hierna volgt een zachte persing van de druiven met een selectie van de most. De alcoholische gisting gebeurt in stalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur tussen 16 en 18°C
Lees meer
De druiven voor de Lauro worden manueel geoogst in bakken. Hierna volgt een zachte persing van de druiven met een selectie van de most. De alcoholische gisting gebeurt in stalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur tussen 16 en 18°C gedurende een periode van 15-20 dagen. De flessen worden 8/10 maanden bewaard voordat ze worden vrijgegeven voor consumptie.
Poderi Matteoli is gelegen in Le Marche in Serra d’Conti ongeveer 50 km ten zuidwesten van Ancona, in het hart van de Castelli di Jesi streek. Hier hebben de twee broers Giacomo en Giordano Matteoli, telgen van een oude regionale wijndynastie, samen met hun zuster Letizia een klein wijngoed van maar 5 ha. Ze beschikken over een moderne, goed uitgeruste wijnkelder en verschillende percelen van Verdicchio, die 300 tot 350 m boven de zeespiegel aan zuidhellingen zijn gelegen. De slechts 16.000 flessen die hier worden geproduceerd verworven al snel een uitstekende reputatie in de wijnwereld en gelden nu als een publiek top-adres. Ze produceren slechts twee wijnen. De ‘Ylice’ van een jonger perceel en de ‘Lauro’ van oude druiven van een 40 jaar oude wijngaard.
De slechts 16.000 flessen die hier worden geproduceerd verworven al snel een uitstekende reputatie in de wijnwereld en gelden nu als een publiek top-adres. Ze produceren slechts twee wijnen. De ‘Ylice’ van een jonger perceel en de ‘Lauro’ van oude druiven van een 40 jaar oude wijngaard.
Poderi Mattioli Verdicchio dei Castelli di Jesi ‘Lauro’ komt van het perceel in Mogliette, op 300m. boven de zeespiegel. De Verdicchio dei Castelli di Jesi "Lauro" krijgt een vinificatie in roestvrije stalen tanks gedurende 2 jaar en rijpt voor ten minste 6 maanden verder in de fles.
Geur en smaak karakteristieken
De strogele 'Lauro' is niet houtgerijpt, maar beschikt toch over een rijpe, rijke stijl die je van een top-Verdicchio verwacht. De nadruk op florale toetsen, wit fruit en ananas, hazelnoot en anijs.
Gezelschap
Deze volle witte wijn is een fantastische match voor gebraden kip en pasta met St-Jacobsnootjes.
Alcohol
14% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 10 en 12ºC.
Jaartal | 2016 |
Regio | Le Marche - Ancona - Mogliettei |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | De Lauro 2014 heeft 2 Bicchiere gekregen in de Gambero Rosso 2019 |
Lagering | |
Kleur | Strogeel |
Neus | De strogele 'Lauro' is niet houtgerijpt, maar beschikt toch over een rijpe, rijke stijl die je van een top-Verdicchio verwacht |
Mond | De nadruk op florale toetsen, wit fruit en ananas, hazelnoot en anijs |
Food pairing | Deze volle witte wijn is een fantastische match voor gebraden kip en pasta met St-Jacobsnootjes |
Schenktemperatuur | 10 - 12°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Verdicchio |