Castelo De Medina Fermentado en Barrica FB
90% Verdejo, 10% Sauvignon Blanc
Voor deze Fermentado en Barrica van Castelo De Medina werden door wijnmaakster Sara Román de beste kwaliteit verdejo uit haar wijngaarden in Rueda geselecteerd. Om extra geur-en smaakexpressie te verkrijgen voegt ze een s
Lees meer
Voor deze Fermentado en Barrica van Castelo De Medina werden door wijnmaakster Sara Román de beste kwaliteit verdejo uit haar wijngaarden in Rueda geselecteerd.
Om extra geur-en smaakexpressie te verkrijgen voegt ze een snufje sauvignon blanc toe.
De assemblage fermenteert en rijpt vervolgens zes maanden in nieuwe, kleine eikenhouten vaten.
Het wijnhuis van Castelo de Medina is in 1966 opgericht door 3 liefhebbers van de wijncultuur. Ze bevinden zich in het hart van de wijnstreek Rueda, in een klein dorpje genaamd Villaverde de Medina. Momenteel beslaat hun eigen wijngaard meer dan 180 hectare. Het bedrijf is vooral bekend om zijn lekker frisse witte wijn van de druif verdejo. Dat is een druif die helemaal thuishoort in Rueda en het daar ook optimaal doet.
De wijnmakerij beschikt over een vatkamer, gegraven in de heuvel naast het wijnhuis. Deze kamer heeft een capaciteit van ongeveer 800 vaten en handhaaft het hele jaar door een constante temperatuur doordat hij ondergronds is gebouwd.
Geur en smaak karakteristieken
De geur is enorm verleidelijk en intens, met verscheidene aroma's van bloemen, romige citrus, appel en vanille. Ook de smaak is zeer indrukwekkend: een volle, krachtige smaak met een duidelijke houttoets en een kruidige fond. Een voortreffelijk glas met een lange afdronk die de geweldige structuur van deze wijn compleet maakt.
Gezelschap
Deze Castelo de Medina Fermentado en Barrica past perfect bij gerookte visschotels en gegrilde schaaldieren.
Alcohol
13% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 6º en 8ºC.
Jaartal | 2019 |
Regio | Castilla y León |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Rueda |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Gouden medaille Berliner WineTrophy 2016 (2014) |
Lagering | 6 maanden houtlagering op Franse eik |
Kleur | Licht goudgeel |
Neus | Intens aroma van bloemen , romige citrus en appel en vanille |
Mond | Smakelijk met een duidelijke houttoets en een kruidige fond. Lange afdronk |
Food pairing | De Castelo de Medina FB past vooral bij gerookte visschotels, gerookte zalm, gegratineerde St-Jacobsschelpen, ... |
Schenktemperatuur | 6º - 8ºC |
Bewaarpotentieel | 5 - 7 jaar |
Druivensoort | 90% Verdejo, 10% Sauvignon Blanc |