100% Tempranillo
Deze Spaanse wijn van wijnmaakster Sara Román is onlosmakelijk verbonden met de bekende Beaujolais Nouveau, maar met een verrassende Spaanse twist. De Spaanse Tempranillo druif is anders dan de Gamay van de Beaujolais. Ook is het veel wa
Lees meer
Deze Spaanse wijn van wijnmaakster Sara Román is onlosmakelijk verbonden met de bekende Beaujolais Nouveau, maar met een verrassende Spaanse twist. De Spaanse Tempranillo druif is anders dan de Gamay van de Beaujolais. Ook is het veel warmer in de Rueda regio, waardoor de druiven ook rijper worden. De Nouveau Tempranillo heeft meer rijp fruit, meer kleur en meer sappigheid in de smaak.
Het wijnhuis van Castelo de Medina is in 1966 opgericht door 3 liefhebbers van de wijncultuur. Ze bevinden zich in het hart van de wijnstreek Rueda, in een klein dorpje genaamd Villaverde de Medina. Momenteel beslaat hun eigen wijngaard meer dan 180 hectare. Het bedrijf is vooral bekend om zijn lekker frisse witte wijn van de druif verdejo. Dat is een druif die helemaal thuishoort in Rueda en het daar ook optimaal doet.
De wijnmakerij beschikt over een vatkamer, gegraven in de heuvel naast het wijnhuis. Deze kamer heeft een capaciteit van ongeveer 800 vaten en handhaaft het hele jaar door een constante temperatuur doordat hij ondergronds is gebouwd.
Geur en smaak karakteristieken
Helderrode wijn met een pure, verleidelijke geur van vers rood fruit (framboos en kers). De smaak is vol en sappig met milde tannine en een aanhoudende afdronk.
Gezelschap
Fruitige en soepele rode wijn om zo te drinken of te serveren bij licht gekruide groente- en vleesgerechten.
Alcohol
14,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 10º en 12ºC.
Jaartal | 2019 |
Regio | Castilla y León |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Rueda |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | Kersenrood met een paarse toets |
Neus | Aroma's van framboos, kers, zwarte bes en een florale toets van viooltjes |
Mond | Bij Castelo Nouveau vallen de zuren op gedragen door rood en zwarte bessen. Harmonieus, zacht en goed gebalanceerde wijn met een aangenaam frisse afdronk |
Food pairing | Ideaal als gekoelde, rode zomerwijn. Kan zowel bij vlees (charcuterieschotels), salades, als bepaalde visgerechten of gewoon op het terras! |
Schenktemperatuur | 10 - 12 °C |
Bewaarpotentieel | 2 - 3 jaar |
Druivensoort | 100% Tempranillo |