100% Tinto Fino (Tempranillo)
De druiven van de Finca Azaya worden met de hand geoogst in kisten van 14 kg. Daarna worden ze 9 dagen lang gefermenteerd bij 23° tot 28°C en 10 dagen lang gemacereerd. Gedurende deze periode, wanneer de maximale gistingstem
Lees meer
De druiven van de Finca Azaya worden met de hand geoogst in kisten van 14 kg. Daarna worden ze 9 dagen lang gefermenteerd bij 23° tot 28°C en 10 dagen lang gemacereerd. Gedurende deze periode, wanneer de maximale gistingstemperatuur is bereikt, wordt er dagelijk een overpompproces uitgevoerd. De laatste stap is om de wijn in eikenhouten vaten te laten rusten gedurende 14 maanden en daarnaast nog eens minstens 12 maanden in de fles.
Bodegas Valduero werd opgericht in 1984 door Gregorio García Álvarez in een klein stadje 16 km ten noordwesten van Arande de Duero, in het hart van de Ribera del Duero. De wijnmakerij is gebouwd door drie tunnels onder een berg uit te graven, respectievelijk gewijd aan de verwerking in roestvrijstalen tanks, de opslag van vaten en flessenrek.
Valduero heeft momenteel meer dan 4.000 eiken vaten en een miljoen flessen die rusten in de kelder tot ze het optimale punt van evolutie bereiken. Het exporteert zijn wijnen naar meer dan 40 landen over de hele wereld en verdeelt ongeveer 55% van zijn totale omzet.
Geur en smaak karakteristieken
Fijne en persistente aroma's van munt, getoast zoethout en koffie zijn alom vertegenwoordigd in de Finca Azaya. In de mond is deze wijn perfect evenwichtig met een sensatie van rijp en krachtig fruit.
Gezelschap
De Finca Azaya van Bodegas Valduero is zeer geschikt bij geroosterd (rood) vlees, lam, Ibérico, blauwe vis (tonijn) en sterke kazen.
Alcohol
14% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 17º en 19ºC.
Jaartal | 2017 |
Regio | Castilla y León |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Toro |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | 97/100 Decanter Magazine |
Lagering | 14 maanden vatlagering |
Kleur | Donker robijnrood |
Neus | De Finca Azaya heeft een fijn en persistent aroma van munt, getoast zoethout en koffie |
Mond | Perfect evenwichtig met een sensatie van rijp en krachtig fruit |
Food pairing | Zeer geschikt bij geroosterd (rood) vlees, lam, Ibérico, blauwe vis (tonijn) en sterke kazen |
Schenktemperatuur | 17 - 19 °C |
Bewaarpotentieel | 5 - 7 jaar |
Druivensoort | 100% Tinto Fino |