70% Chardonnay, 30% Pinot Noir
De druiven voor deze Rosé worden met de hand geplukt. De basiswijn komt tot stand in stalen vaten, met gevolg een rijping tussen september en april. De Pinot Noir krijgt een paar dagen maceratie van de schil om ervoor te zo
Lees meer
De Brut Cuvée Rosée van Bersi Serlini wordt vervaardigd uit 70% Chardonnay druiven en 30% Pinot Noir druiven. De druiven voor deze Rosé worden met de hand geplukt. De basiswijn komt tot stand in stalen vaten, met gevolg een rijping tussen september en april. De Pinot Noir krijgt een paar dagen maceratie van de schil om ervoor te zorgen dat de wijn zijn roze kleur krijgt. Vlak voor de botteling voor de tweede fermentatie worden de Chardonnay en Pinot Noir samengevoegd. Hierna rijpen ze 36 maanden op de gisten. De verdere rijping op fles gebeurt in de rijpingskelder op een vaste temperatuur tussen 12º en 14ºC. De Remuage wordt enkel met de hand toegepast.
Het historische gebouw met de kelders, grote muren met prachtige gewelven werd al in de middeleeuwen gebouwd door de monniken van Cluny. Na zo'n 700 jaar in handen te zijn geweest van de monniken, werd het eigendom overgegeven aan de familie Bersi Serlini in 1886. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij beheerd door Arturo Bersi Serlini, president van het wijnhuis, die samen met zijn dochters Chiara en Maddalena Bersi Serlini de productie van bubbels, communicatie en beeld met passie volgen. Het wijnhuis beschikt over twee ondergrondse kelders, de wijnkelder en de rijpingskelder. De familie Bersi Serlini vertelt de geschiedenis van Franciacorta; een buitengewone wijn, uniek territorium en een succesvolle methode van wijnbouwen.
Geur en smaak karakteristieken
In de neus van deze mousserende wijn vinden we geraffineerde aroma's van rode bes, aardbei en bloemen met toetsen van citrus. Op de tong proeven we fruit met een licht bittere mineraliteit. Een echte Franciacorta met een zeer uitgesproken smaak en mooie frisheid.
Gezelschap
Deze Rosé is een fantastische schuimwijn. Hij past ook perfect bij charcuterie, parmaham en gerijpte kasen. De toetsen van bessen en gekruid vlees zijn ook uitstekend in combinatie met Sushi eend.
Alcohol
12,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 8º en 10ºC.
Jaartal | nvt |
Regio | Lombardia - Brescia - Provaglio d'Iseo |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | Een heldere, delicate roze kleur met zalmkleurige en oranje reflecties. |
Neus | Geraffineerde aroma's van rode bes, aardbei en bloemen met noties van citrus. |
Mond | Op de tong proeven we fruit en een lichte bittere mineraliteit. |
Food pairing | Fantastisch als schuimwijn. Perfect bij charcuterie, parmaham, gerijpte kzaen en Sushi eend |
Schenktemperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir |