100% Johanniter
Dankzij de zonnige en warme zomer van 2018 kon er vroeg geoogst worden waardoor de frisheid en de aciditeit van de druiven behouden bleef. Ze werden met de hand geplukt, ontsteeld en gemalen. Om de smaken en armoa's van de schillen in de
Lees meer
De Hell's Angel van wijndomein Helshoven bestaat uit 100% Johanniter druiven. Dankzij de zonnige en warme zomer van 2018 kon er vroeg geoogst worden waardoor de frisheid en de aciditeit van de druiven behouden bleef. Ze werden met de hand geplukt, ontsteeld en gemalen. Om de smaken en armoa's van de schillen in de wijn te verwerken, kregen de druiven een schilmaceratie van 2 uur. Na het persen worden er gisten gebruikt die aangepast zijn aan de druivenvariëteit een aan het gewenste type wijn. De temperatuur wordt constant gecontroleerd en bijgestuurd om de vergisting zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het vergisten stopt automatisch wanneer de wijn volledig droog is en geen restsuiker meer bevat. Na de grove filtratie wordt de wijn gebotteld in champagneflessen waarin de tweede vergisting gebeurt. Hiervoor worden champagnegisten gebruikt zodat de hoge kwaliteit van de wijn bewaard blijft. Na een trage vergisting van 4 weken in de fles blijven de flessen op hun gisten liggen om zo de smaak complexer en voller te maken. Na 18 maanden worden de flessen gedegorgeerd.
Wijndomein Helshoven is een unieke samenwerking tussen prof. Dr. Ghislain Houben van Domein Hoenshof, zijn zoon Jeroen Houben van Jerom Winery, Kurt Knuts van Land van Nectar, Geert Ramakers en zijn vrouw Sofie Reenaerts van Heirbaan 66 én tal van lokale wijnboeren. Het domein kan zo beschikken over de beste druiven van meer dan 30 hectare aan wijngaarden. Haspengouwse fruittelers zorgen voor de gezonde druiven, Ghislain en Jeroen maken de wijn, Kurt blendt en verdeelt de wijnen en Geert en Sofie verzorgen in het hemelse Helshoven de hospitality in hun loungebar en wijnbar. Je kan hier ook overnachten in zwevende wijnvaten tussen de wijngaarden en in vakantiewoning ‘t Heirbaanhuys.
De naam 'Hell's Angel' is een knipoog naar het wijndomein en het gehucht 'Helshoven' waarin het gelegen is. De wijn is licht gefilterd en kan dus (een beetje) troebel zijn. De wijn is ook niet-gedoseerd, dat betekent dat er geen suiker is aan toegevoegd. De Hels’ Angel is een brut nature en niet vergelijkbaar met de commerciëlere (zoetere) cava’s en prosecco’s.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Hell's Angel 2018 wordt gevuld met aroma's van steenfruit, in combinatie met toetsen van room, lindehoning en citrusvruchten. In de mond zorgt deze mousserende wijn voor een mooie balans tussen zachte, fruitige aroma's en een hoge aciditeit.
Gezelschap
Deze mousserende wijn is perfect als aperitiefwijn in combinatie met een frisse salade of een licht gezouten kaas met een krokant stukje stokbrood.
Alcohol
12% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 6º en 8ºC.
Jaartal | 2018 |
Regio | Haspengouw |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Belgische wijn |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | |
Neus | Aroma's van steenfruit, toets van room en lindehoning, toets van citrusvruchten |
Mond | Mooie balans tussen zachte, fruitige aroma's en hoge aciditeit |
Food pairing | Perfect als aperitief of in combinatie met een frisse salade of een licht gezouten kaas met krokant stuk stokbrood |
Schenktemperatuur | 16-18°C |
Bewaarpotentieel | Mousserende wijn wordt best binnen het jaar gedronken |
Druivensoort | 100% Johanniter |