100% Tinto Fino
De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt. Ze worden vervolgens vervoerd in kisten van 15 kilo, dit om ervoor te zorgen dat de druiven niet geplet zouden worden tijdens het transporteren. Daarna worden de beste druiven uitgekoze
Lees meer
De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt. Ze worden vervolgens vervoerd in kisten van 15 kilo, dit om ervoor te zorgen dat de druiven niet geplet zouden worden tijdens het transporteren. Daarna worden de beste druiven uitgekozen om in de gistingsvaten te verzeilen. De gisting gebeurt gedurende 12 dagen aan een constante temperatuur van 26ºC.
Op één van de beste landgoederen van D.O. Ribera Del Duero bouwde de Grupo Iberian haar bodega 'El Jaro', 105 ha groot. Een kilometer verder stroomt de rivier Duero, die samen met de ondergrond en de oriëntatie van de wijngaarden de basis vormen van de uitstekende rode wijnen op basis van de Tinto Fino-druif.
Geur en smaak karakteristieken
De Jaros geurt naar rijp fruit en zachte kruiden met een aanvulling van nieuw hout. Deze bodega laat voornamelijk het fruit van de Tinto Fino en de mineralen van de bodem tot uitdrukking komen. Het hout overheerst de primaire karakteristieken niet, dankzij de toepassing van Franse eik. Het is een zeer intense en krachtige wijn met een goede zuurtegraad.
Gezelschap
De Jaros 2018 is een perfecte compagnon bij stevig rood vlees en groot wild.
Alcohol
13,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2018 |
Regio | Castilla y León |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Ribera del Duero |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Guia Peñin 90/100 |
Lagering | 17 maanden houtlagering in 300l vaten van Franse eik |
Kleur | Intense kers |
Neus | Rijp fruit en zachte kruiden aangevuld met nieuw hout |
Mond | Deze Jaros laat vooral het fruit van de druif (Tinto Fino) en de mineralen van de bodem van de Finca El Quiñón tot uitdrukking komen. Het hout overheerst de primaire karakteristieken niet, dankzij de gedeeltelijke toepassing van Franse eik. Een intense, k |
Food pairing | Bij stevig rood vlees en groot wild |
Schenktemperatuur | 16 - 18 °C |
Bewaarpotentieel | 6 - 10 jaar |
Druivensoort | 100% Tinto Fino |