Bobal, Monastrell, Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Merlot
Bij de Las Ocho 2016 gebeurt er een temperatuurgecontroleerde gisting bij minder dan 25ºC, met een maceratie van 2 tot 3 weken, afhankelijk van de variëteit. Vóór
Lees meer
Bij de Las Ocho 2016 gebeurt er een temperatuurgecontroleerde gisting bij minder dan 25ºC, met een maceratie van 2 tot 3 weken, afhankelijk van de variëteit. Vóór het bottelen wordt de definitieve blend gemaakt door deze twee verhoudingen te mengen, terwijl het percentage van elke variëteit afhangt van het oogstjaar.
In de familiewijnmakerij Chozas Carrascal zijn ze overtuigd dat er een noodzaak is om belangrijke veranderingen aan te brengen in de manier waarop ze het land bewerken. In 2002 heeft Chozas Carrascal besloten te stoppen met het gebruik van herbiciden. Ze laten de zwaluwern die het land bezoeken een deel van het werk doen. Door de biologische teelt wil het wijnhuis ervoor zorgen dat de bodems niet ongewoon vruchtbaar zijn. De bodem van het land is even belangrijk als de wijnstokken en het ecosysteem er rond. Het doel van Chozas Carrascal is te blijven leren van de natuur, want alleen op die manier kunnen ze een stuk land en tijd bottelen.
Het landgoed van Chozas Carrascal heeft een zuid- en zuidoostelijke oriëntatie om de rijping van de druiven te bevorderen. De grote hoogte waarop de wijngaarden zich bevinden zorgt ervoor dat de rijping langzamer gaat. Deze factor geeft een unieke frisheid aan de wijn, ditis ook een van de redenen waarom de wijnen van Chozas Carrascal na verloop van tijd beter worden in de fles.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Las Ocho is fruitig en complex, krachtig en elegant met toetsen van fijne vanille en toast van de vaten. De Las Ocho 2016 heeft een krachtige en vlezige aanzet, mooi gebalanceerd bij de passage. Dit in combinatie met rijpe tannines, vanille, koffie en chocolade, aangevuld met een subtiele minerale toets. Deze wijn heeft ook een prachtige afdronk.
Gezelschap
De Las2ces Blanco is een uitgelezen compagnon bij sushi, zeevruchten, paste- en rijstschotels met vis en bij wit vlees (kip, varken). Las Ocho past perfect bij delicaat wild (bosduif, patrijs, haas, ...), gegrild rood vlees (met pepersaus) en oude harde kazen.
Alcohol
13,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 15º en 18ºC.
Jaartal | 2016 |
Regio | Comunidad Valenciana |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Utiel-Requena |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Guia Peñin 94/100 |
Lagering | 14 maanden houtlagering in Franse vaten uit Allier |
Kleur | Helder robijnrood |
Neus | Las Ocho is fruitig en complex. Krachtig en elegant. Fijne vanille en toast van de vaten |
Mond | Krachtige en vlezige aanzet, mooi gebalanceerd bij de passage. Rijpe tannines, vanille, koffie en chocolade, aangevuld met een subtiele minerale toets. Prachtige afdronk |
Food pairing | Delicaat wild: bosduif, patrijs, haas, ... Gegrild rood vlees (met pepersaus), oude harde kazen |
Schenktemperatuur | 15 - 18 °C |
Bewaarpotentieel | 5 - 7 jaar |
Druivensoort | Bobal, Monastrell, Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Merlot |