Chardonnay, Sauvignon Blanc, Macabeo
De oogst van de Las Tres 2018 van wijnhuis Chozas Carrascal gebeurt van 6 tot 9 uur 's morgens, in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. De maceratie van elke variëteit duurt 8 tot 10 uur bij
Lees meer
De oogst van de Las Tres 2018 van wijnhuis Chozas Carrascal gebeurt van 6 tot 9 uur 's morgens, in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. De maceratie van elke variëteit duurt 8 tot 10 uur bij een lage temperatuur. Chardonnay, Sauvignon Blanc en Macabeo worden gefermenteerd in nieuwe en een jaar oude 220 liter Franse eiken vaten, met dagelijkse batônnage gedurende 6-8 weken. Eind november of begin december wordt het definitieve mengsel van de drie variëteiten gemaakt en vervolgens gebotteld in januari.
In de familiewijnmakerij Chozas Carrascal zijn ze overtuigd dat er een noodzaak is om belangrijke veranderingen aan te brengen in de manier waarop ze het land bewerken. In 2002 heeft Chozas Carrascal besloten te stoppen met het gebruik van herbiciden. Ze laten de zwaluwern die het land bezoeken een deel van het werk doen. Door de biologische teelt wil het wijnhuis ervoor zorgen dat de bodems niet ongewoon vruchtbaar zijn. De bodem van het land is even belangrijk als de wijnstokken en het ecosysteem er rond. Het doel van Chozas Carrascal is te blijven leren van de natuur, want alleen op die manier kunnen ze een stuk land en tijd bottelen.
Het landgoed van Chozas Carrascal heeft een zuid- en zuidoostelijke oriëntatie om de rijping van de druiven te bevorderen. De grote hoogte waarop de wijngaarden zich bevinden zorgt ervoor dat de rijping langzamer gaat. Deze factor geeft een unieke frisheid aan de wijn, ditis ook een van de redenen waarom de wijnen van Chozas Carrascal na verloop van tijd beter worden in de fles.
Geur en smaak karakteristieken
De neus wordt gevuld met witte bloemen, zachte citrus (limoen) en tropisch fruit, aangevuld met vanille en honing. De Las Tres 2018 is aromatisch en elegant door de sauvignon, fris dankzij de macabeo. Deze wijn heeft een krachtige en lange afdronk door de Chardonnay. De batônnage in de eiken vaten voegt er nog een fluwelig mondgevoel aan toe.
Gezelschap
De Las2ces Blanco is een uitgelezen compagnon bij gegrilde zeevruchten en vis (met sauzen), de verfijnde paela, wit vlees, eend en bij rijpe, harde kazen (Manchego, e.a.).
Alcohol
13,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 10º en 12ºC.
Jaartal | 2018 |
Regio | Comunidad Valenciana |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Utiel-Requena |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Guia Peñin 93/100 (2016) |
Lagering | Franse vaten van Allier: 6 tot 8 weken met dagelijkse bâtonnage + 2 tot 4 weken zonder batônnage. Daarna verdere rijping op inox |
Kleur | Helder strogeel met groene toetsen |
Neus | Witte bloemen, zachte citrus (limoen) en tropisch fruit, aangevuld met vanille en honing |
Mond | Las Tres is aromatisch en elegant door de sauvignon, fris dankzij de macabeo. De krachtige, lange afdronk komt van de chardonnay. De batônnage in de eiken vaten voegt er nog een fluwelig mondgevoel aan toe. |
Food pairing | Perfect bij gegrilde zeevruchten en vis, vis met sauzen, de verfijnde paella, wit vlees, eend. Rijpe, harde kazen (manchego, e.a.) |
Schenktemperatuur | 10 - 12 °C |
Bewaarpotentieel | 3 - 5 jaar |
Druivensoort | Chardonnay, Sauvignon Blanc, Macabeo |