Benchmark London Dry Gin.
Geproduceerd in Edinburgh (Schotland).
Lind & Lime Gin is een Schotse gin geproduceerd door de Port of Leith Distillery in Edinburgh.
Een grote whiskydistilleerderij in de Schotse hoofdstad, die een baken van moderniteit e
Lees meer
Benchmark London Dry Gin.
Geproduceerd in Edinburgh (Schotland).
Lind & Lime Gin is een Schotse gin geproduceerd door de Port of Leith Distillery in Edinburgh.
Een grote whiskydistilleerderij in de Schotse hoofdstad, die een baken van moderniteit en innovatie zal worden.
Onze gin vertelt een verhaal over het opmerkelijke distillatie-, industriële en wetenschappelijke erfgoed van ons huis, dat eeuwenlang de toegangspoort van Schotland tot de wereld is geweest.
We wilden teruggaan naar de definitie van een klassieke London Dry Gin; een delicate balans van jeneverbes en limoen met de zoete kruiden van roze bessen.
Lind & Lime is een bekende London Dry Gin, knapperig, verfrissend en heerlijk.
GEDISTILLEERD MET 100% GROENE ELEKTRICITEIT
GEPRODUCEERD MET 100% ORGANISCHE INGREDIËNTEN
VERPAKT MET 100% PLASTIC-VRIJE MATERIALEN
Ons parool bij de oprichting van Lind & Lime was "Balance".
Dit concept, ontleend aan de wijnwereld, wil dat elke smaak van onze gin in delicate harmonie werkt, zonder een enkel dominant kenmerk.
Ingredienten:
JUNIPER
CITROENEN GROENE
PEPER
ROOS
WORTEL ANGELICA WORTEL ZOUT
WORTELS VAN ORIS
ZAAD KORIANDER
Proefnotitie: netjes
In de neus domineren jeneverbes en roze peper, limoen komt tevoorschijn als een zoete citrusgeur met een vleugje zoethout.
In de mond zijn limoenschil, peper en jeneverbes allemaal in zoete harmonie, met een zachte textuur afgeleid van citrusoliën, met peperkorrels die aan de afdronk blijven hangen.
Proefnotitie: Gin & Tonic
Op de neus geeft de tonic het rijpe aroma van verse limoen vrij, nog steeds mooi gemengd met jeneverbes.
In de mond maakt de balans tussen jeneverbes en kinine het een klassieker van G&T, maar de knapperige rijpe citrus maakt het opmerkelijk verfrissend, de peperkorrels versterken het gehemelte gevoel en blijven aanhoudend op een pittige afdronk.
Leith Distillery
PRODUCTIE VAN SMAKEN
We produceren onze gin in Tower Street Stillhouse; een kleine distilleerderij in Leith, het havengebied van Edinburgh. Gemaakt in 2017, heeft het ons bijna 2 jaar gekost om het recept voor te bereiden en te ontwikkelen dat Lind & Lime zal worden.
We gebruiken een Genio Still van 500 liter - een stukje hoogtechnologische distillatie waarmee we de temperatuur en snelheid van onze distillaties nauwkeurig kunnen regelen via een centrale computer. De still wordt geleverd met groene stroom. We zijn toegewijd aan het kopen van schone energie uit hernieuwbare bronnen, waardoor de koolstofimpact van onze gin aanzienlijk wordt verminderd.
Het productieproces van elke partij gin duurt ongeveer 4 dagen. Hier is hoe het gaat:
1. We kopen Organic Neutral Grain Spirit (NGS) uit Zwitserland. Dit heeft een alcoholgehalte van 96% ABV.
2. Op dag 1 vullen we de ketel met NGS verdund tot 60% ABV met gefilterd water.
3. We voegen de specifieke hoeveelheden jeneverbes, peperroos, oriswortel, engelwortel, zoethout en korianderzaad toe.
4. Laat het mengsel 24 uur op een laag vuur staan om te macereren, waar de geest doordrenkt is met de smaak van de planten.
5. Op dag 2 beginnen we met het schillen van de biologische limoenen en het toevoegen van de schil aan de still. Het wordt dan gedurende de dag gedestilleerd. De kop en de staart worden gesneden door de sensorische analyse van onze distilleerder, die regelmatig de aroma's en de kwaliteit van de spirit controleert wanneer deze van de distilleerder komt.
6. Het uit de destillaat gewonnen destillaat heeft een gemiddelde weerstand van 80% ABV. Dit wordt in een tank gegoten en met gefilterd water verdund tot 44% ABV (bottelkracht).
7. Laat de verdunde gin 48 uur staan om voldoende te kunnen mengen.
8. De gin wordt in ons restillhouse met de hand gebotteld en geëtiketteerd.