Gemaakt met prachtig geurende druivenalcohol gewonnen tijdens het alcoholreductieproces van onze Forever Summer roséwijn, onze Gin Rosé werd geïnspireerd door de overvloed aan planten die in het wild groeien op ons landgoed. Wijngaard in de buurt van Sain Lees meer
700 ml - 43 °
Gemaakt met prachtig geurende druivenalcohol gewonnen tijdens het alcoholreductieproces van onze Forever Summer roséwijn, onze Gin Rosé werd geïnspireerd door de overvloed aan planten die in het wild groeien op ons landgoed. Wijngaard in de buurt van Saint Tropez en leven in een regio doordrenkt van wereldgeschiedenis, regio van de parfumerie.
We zijn begonnen aan een nieuwe reis om een werkelijk unieke en originele gin te creëren.
• Gouden medaillewinnaar - World Gin Awards 2020
• Zilveren designmedaillewinnaar - World Gin Awards 2020
• Zilveren medaillewinnaar - San Francisco World Spirits Competition
Afkomst : | Frankrijk |
Hoogte van de distilleerderij: | 27m |
TAV: | 43% |
Destillatie : | Traditioneel koper nog steeds |
Samenstelling van de basisalcohol : | Druivenalcohol op 96,3% vol. |
Plantenextracten: | Jeneverbessen, korianderzaad, iris en engelwortelwortels, citroenschil en schil van Menton, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, lavendel, rozenblaadjes van mei, jasmijn. |
Werkwijze : | Maceratie gedurende 24 uur van onze zeven basisextracten. Tijdens de destillatie in een hanging basket worden nog vijf delicate extracten toegevoegd . |
Kenmerken : | Een droge rosé gin, gedestilleerd volgens de London Dry- methode . |
Proefnotities
Mirabeau rosé gin is een London Dry Gin. We gebruikten een 100% neutrale alcohol op basis van druiven om een rond, licht fruitig smaakpalet te verkrijgen. Een vleugje van onze Mirabeau Classic rosé geeft de gin een weelderige textuur. Citroen en koriander geven het een frisse zuurgraad. Iris- en engelwortelwortels geven het respectievelijk bloemige en aardse tonen. Rozenblaadjes,
lavendel en jasmijn worden spaarzaam gebruikt om delicate bloemige tonen te verkrijgen. Tenslotte geven laurier, tijm en rozemarijn het geheel een uitgebalanceerd kruidachtig karakter.
Deze ingrediënten geven onze gin een zekere zoetheid, waardoor hij rond genoeg is om droog te proeven. Nog een suggestie: geniet ervan met een droge vermout voor de perfecte Martini of met je favoriete tonic.
Mirabeau werkt samen met Fever Tree om “Mirabeau Rosé Gin and Tonic” te creëren, een gin-tonic gemaakt van Mirabeau rosé gin en Fever Tree Aromatic Tonic, gegarneerd met een takje rozemarijn.
Domaine de MIRABEAU
Onze geschiedenis
Na jaren van dromen en intriges namen Jeany en Stephen de beslissing om de groene buitenwijken van Zuid-Londen te verlaten in ruil voor de blauwe lucht en de zon van de Provence. Met drie jonge kinderen op sleeptouw hielden ze elkaars hand vast en sprongen in het onbekende. Gewapend met grote ambities om een roséwijn van wereldklasse te maken, en gretig om gevestigde wijsheid uit te dagen, richtten ze Mirabeau op. Ze begonnen aan het ultieme familieavontuur en creëerden een van de meest geliefde rosé-merken ter wereld. Provence. Sinds onze eerste vintage,
Samenstelling
- Juniper: De basis van alle goede gin. De gewone jeneverbes, waarvan de vruchten essentieel zijn voor gin, wordt op grote hoogte in onze regio gevonden, maar het is de jeneverbes cade, een strikt mediterrane soort, die de Mirabeau gin deze zo typisch Provençaalse smaak geeft.
- Citrusvruchten: Volgens de legende was het Adam die het zaad van de eerste citroenboom in Menton introduceerde, gestolen uit de Hof van Eden. Vanaf de top van de boomgaarden van La Maison du Citron, met uitzicht op de kust, weten Jeany en Stephen dat ze op een
steenworp afstand van hun huis een uitstekende leverancier van schors en schil hebben gevonden . - Iriswortel: De gedroogde wortel van de Dalmatische iris, of iris pallida, is een belangrijk ingrediënt in de parfumindustrie dat zorgt voor aanhoudende bloemige tonen. Vandaag, in het proces van herstel in de regio, zijn we verheugd, bij Mirabeau, dat we zo'n kostbaar ingrediënt in onze blend kunnen opnemen.
- Angelica Root: Een belangrijk ingrediënt in veel gins, dit lid van de selderijfamilie levert aardse tonen, eenmaal gedestilleerd. Een oude plant met veel deugden, hij wordt ook
in de regio verbouwd. - Korianderzaad - met zijn karakteristieke citroenachtige tonen, groeit in het wild in klimaten die zo divers zijn als Zuid-Europa en Azië
- Rozenblaadjes, lavendel en jasmijn, drie eersteklas ingrediënten, voegen een bloemige toets en een smaak van de Provence toe:
Organic Rosé de Mai (of Rosa Centifolia) brengt een intens mooie smaak van
lavendel, een karakteristieke plant uit de Provence, een snuifje voegt interesse toe naar het profiel van de gin
Jasmijn, met zijn krachtige geur, wordt gebruikt in thee in een hangende mand, om zijn subtiele en delicate smaak te behouden - Bessen, tijm en rozemarijn, drie kruiden die in onze heuvels overvloedig aanwezig zijn, voegen de smaken van de garrigue toe die kenmerkend zijn voor veel van onze wijnen en onze lokale keuken.
- Neutrale alcohol - 100% uit druiven. Met een temperatuur van meer dan 96 ° geeft het een zachte en zachte fruitigheid aan de afgewerkte gin. Het is ook van nature glutenvrij