100% Negroamaro
Caiaffa is volledig Biologisch. De licht overrijpe druiven in de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst begin oktober. Na het ritsen en persen is er een spontane fermentatie met een maceratie (con
Lees meer
Caiaffa is volledig Biologisch. De licht overrijpe druiven in de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst begin oktober. Na het ritsen en persen is er een spontane fermentatie met een maceratie (contact met de schil) van 20 tot 25 dagen om de nodige kenmerken van de druif te versterken. Deze premium BIO wijn rijpt daarna 3 maanden verder op eiken vaten, gevolgd door 6 maanden rust op de fles.
In Cerignola, op de hoogten die grenzen aan de legendarische Tavoliere delle Puglie, een grenzeloos land waar het uitzicht wijd opengaat naar de zee. Hier vinden we het wijnhuis Caiaffa. De familie Caiaffa produceert wijnen op biologische wijze. Een tarwegeel en hemelsblauw landschap dat getuigd van het feit dat er in dit deel van Puglia in feite nooit regen valt. Ook ligt dit stuk land dichter bij de zee dan bij het land, in de zin dat op sommige plekken de druiven slechts 4 kilometer van het zeewater gescheiden zijn. Vanuit de passie van de familie Caiaffa voor goede zijn, werd een Apulische wijnmakerij geboren die biologische wijnen produceert.
Geur en smaak karakteristieken
In de neus toetsen van zwarte bes, kruidigheid en groene pepers. Op de tong zachte tannines in combinatie met frisse zuren en het typische bittertje. Een lange en zachte afdronk.
Gezelschap
De Negroamaro past zeer mooi bij pasta met ragû, gegrild vlees, BBQ en gerijpte kazen.
Alcohol
13% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2019 |
Regio | Puglia – Contrada Cerignola Tressanti |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | IGT - Indicazione Geografica Tipica |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | 3 maanden op eiken vaten, gevolgd door 6 maanden rust op de fles. |
Kleur | Robijnrood |
Neus | In de neus toetsen van zwarte bes, kruidigheid en groene pepers. |
Mond | Op de tong zachte tannines in combinatie met frisse zuren en het typische bittertje. Een lange en zachte afdronk. |
Food pairing | De Negroamaro past zeer mooi bij pasta met ragû, gegrild vlees, BBQ en gerijpte kazen. |
Schenktemperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Negroamaro |