Nero Di Troia 100%
Caiaffa is volledig Biologisch. De licht overrijpe druiven in de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst begin oktober. Na het ritsen en persen is er een spontane fermentatie met een maceratie (c
Lees meer
Caiaffa is volledig Biologisch. De licht overrijpe druiven in de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst begin oktober. Na het ritsen en persen is er een spontane fermentatie met een maceratie (contact met de schil) van 10 tot 15 dagen om de nodige kenmerken van de druif te versterken. Deze BIO wijn rijpt daarna 6 maanden verder op zijn droesem.
In Cerignola, op de hoogten die grenzen aan de legendarische Tavoliere delle Puglie, een grenzeloos land waar het uitzicht wijd opengaat naar de zee. Hier vinden we het wijnhuis Caiaffa. De familie Caiaffa produceert wijnen op biologische wijze. Een tarwegeel en hemelsblauw landschap dat getuigd van het feit dat er in dit deel van Puglia in feite nooit regen valt. Ook ligt dit stuk land dichter bij de zee dan bij het land, in de zin dat op sommige plekken de druiven slechts 4 kilometer van het zeewater gescheiden zijn. Vanuit de passie van de familie Caiaffa voor goede zijn, werd een Apulische wijnmakerij geboren die biologische wijnen produceert.
Geur en smaak karakteristieken
Frisse aroma's van rood en donker fruit. In de mond hebben een fraîcheur in combinatie met een vol mondgevoel, met een vleugje kruidigheid in de afdronk. Perfect in balans en zeer toegankelijk.
Gezelschap
De Nero Di Troia past zeer mooi bij pasta met ragû, gegrild vlees, BBQ en gerijpte kazen.
Alcohol
13% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2019 |
Regio | Puglia – Contrada Cerignola Tressanti |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | IGT - Indicazione Geografica Tipica |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | 6 maanden rijping op zijn droesem |
Kleur | Robijnrood |
Neus | Frisse aroma's van rood en donker fruit |
Mond | In de mond hebben een fraîcheur in combinatie met een vol mondgevoel, met een vleugje kruidigheid in de afdronk. Perfect in balans en zeer toegankelijk. |
Food pairing | De Nero Di Troia past zeer mooi bij pasta met ragû, gegrild vlees, BBQ en gerijpte kazen. |
Schenktemperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Nero di Troia |