100% Montepulciano
Voor de Paparocco worden de beste druiven van de Vigneti Radica wijngaarden gebruikt, aangeplant in 1973 op klei-achtige bodems op 300m. boven de zeespiegel. De oogst gebeurt manueel in de eerste helft van oktober en daarna laten we z
Lees meer
Voor de Paparocco worden de beste druiven van de Vigneti Radica wijngaarden gebruikt, aangeplant in 1973 op klei-achtige bodems op 300m. boven de zeespiegel. De oogst gebeurt manueel in de eerste helft van oktober en daarna laten we ze drogen op natuurlijke wijze. na het ritsen en persen wordt de most onmiddellijk in kleine stalen tanks gepompt. De fermentatie gebeurt op gecontroleerde temperatuur waarna de wijn nog 12 maanden rijpt op half-getoaste Franse vaten.
De geschiedenis van Vigneti Radica (Radica wijngaarden) gaat terug tot de vijftiger jaren toen wijlen grootvader Rocco (in het dorp bekend als Zi' Rock) zijn eerste wijngaard in Tollo aanlegde. Sinds zijn jonge jaren werkte Rocco's zoon Antonio naast hem in de wijngaarden en leerde de geheimen van het wijnmaken. In 2009 richtte Antonio met zijn zonen Giacomo en Rocco Jr een eigen familie wijnhuis op om van de Radica wijngaarden grote wijnen te maken en deze passie te delen met liefhebbers van goede wijn. Zoals alle families die op het Italiaanse platteland wonen, heeft ook deze een lokale bijnaam - ze heten Li Ture, wat 'De Stier' betekent en om trouw te blijven aan de traditie heeft Radica met trots dit sterke dier gekozen als symbool.
Paparocco is een eerbetoon aan de grootvader die vroeger zijn geliefde stier verkocht, om met de opbrengst een wijngaard te kunnen kopen. Vigneti Radica was geboren.
Geur en smaak karakteristieken
Een intense robijn-rode kleur met intense aroma's van rijk fruit, met toetsen van zwarte kersen, wild bessen en vanille. Een mooie structuur en zachte tannines. Voldoende tijd geven om hem open te laten bloeien.
Gezelschap
Een soepele wijn die mooi samengaat met geroosterd vlees, pasta met vleessaus en half-gerijpte kazen.
Alcohol
14,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 18 en 20ºC.
Jaartal | 2016 |
Regio | Abruzzo - Fara Filiorum Petri |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | 12 maanden rijping op half getoaste Franse vaten |
Kleur | Intens robijnrood |
Neus | Intense aroma's van rijk fruit, met toetsen van zwarte kersen, wild bessen en vanille. |
Mond | In de mond een mooie structuur en zachte tannines. Voldoende tijd geven om hem open te laten bloeien. |
Food pairing | Een soepele wijn die mooi samengaat met geroosterd vlees, pasta met vleessaus en half-gerijpte kazen |
Schenktemperatuur | 18 - 20°C |
Bewaarpotentieel | 10 jaar |
Druivensoort | Montepulciano 100% |