Prosecco Superiore Marchiori 'Prologo' 2018 Extra Dry DOCG
85% Glera Tonda, 5% Glera Lunga, 3% Verdiso, 3% Bianchetta, 4% Perera
De wijngaarden bevinden zich op kostbare steile hellingen van Farra di Soligo, met een bodem van kalksteen, rots conglomeraat-gesteente, kalk-houdende mergel met ijzer en zandsteen rij
Lees meer
De wijngaarden bevinden zich op kostbare steile hellingen van Farra di Soligo, met een bodem van kalksteen, rots conglomeraat-gesteente, kalk-houdende mergel met ijzer en zandsteen rijk aan zoutlagen. Ze wordt gevoed door organische compost. De wijngaarden beslaan 6 oude Rive's op een hoogte van 220-360 meter boven de zeespiegel. Ze liggen op steile terrassen met hellingen tot 60% met een oriëntatie naar het zuid-oosten, zuiden, zuid-westen en westen. Allen met hun specifieke karakteristieken. Na de oogst in september volgt er vroeg een koude maceratie met de schil van de druiven afkomstig van de Rive met de mergel bodem. Op basis van inheemse gisten gebeurt de fermentatie in stalen tanks. Met de eerste afnemende maan worden de verschillende blends samengesteld met 50 dagen in de autoclaaf zijn tweede fermentatie te krijgen.
In het familiebedrijf van Marchiori geloven ze in gezond verstand en in het luisteren naar de aarde en de vibraties en gevoelens die zij uitstraalt. De familie Marchiori tracht de vruchten van steile hellingen te interpreteren met hun gevoeligheid. Zo maken zij van het natuurlijk potentieel van de wijnstok een vloeibaar leven om met de mensen te delen, seizoen na seizoen, jaar na jaar. Dit zorgt voor wijnen met een unieke en schone smaak van de heuvels die ze verzorgen. Dit is de identiteit van de Marchiori familie van Farra di Soligo.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van deze Prologo wordt gevuld met fijne aroma's van witte bloemen en zoet geel fruit, citrus en toetsen van balsamico, evoluerend naar gekonfijt fruit, salie en madeliefjes. In de mond is dit een fruitige en smaakvolle Prosecco. De smaak is elegant lekker en geurig, aangenaam aantrekkelijk, levendig en harmonieus.
Gezelschap
Deze Prosecco is fijn als aperitief. Door zijn zacht karakter is hij de perfecte gezel tijdens het dessert op basis van fruit, patisserie, room en artisanaal ijs. Door zijn frisheid is hij zeer goed verteerbaar.
Alcohol
11,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 6ºC. Zachtjes ontkurken en in lange schuimwijn glazen gieten.
Jaartal | 2018 |
Regio | Veneto - Treviso - Farra di Soligo (Conegliano - Valdobbiadene) |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | |
Neus | Fijne aroma's van witte bloemen en zoet geel fruit, citrus en toetsen van balsamico evoluerend naar gekonfijt fruit, salie en madeliefjes |
Mond | In de mond een fruitige en smaakvolle Prosecco. Smaak: elegant lekker en geurig, aangenaam aantrekkelijk, levendig en harmonieus |
Food pairing | Deze Prosecco is fijn als aperitief. Door zijn zacht karakter is hij de perfecte gezel tijdens het dessert op basis van fruit, patisserie, room en artisanaal ijs. Door zijn frisheid is hij zeer goed verteerbaar |
Schenktemperatuur | 6°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 85% Glera Tonda, 5% Glera Lunga, 3% Verdiso, 3% Bianchetta, 4% Perera |