85% Glera Tonda, 2% Glera Lunga, 5% Verdiso, 3% Bianchetta, 5% Perera
De wijngaarden bevinden zich op kostbare steile hellingen van Farra di Soligo, met een bodem van kalksteen, rots conglomeraat-gesteente, kalk-houdende mergel met ijzer en zandsteen rij
Lees meer
De wijngaarden bevinden zich op kostbare steile hellingen van Farra di Soligo, met een bodem van kalksteen, rots conglomeraat-gesteente, kalk-houdende mergel met ijzer en zandsteen rijk aan zoutlagen. Ze wordt gevoed door organische compost. De wijngaarden beslaan 6 oude Rive's op een hoogte van 240-390 meter boven de zeespiegel. Ze liggen op steile terrassen met hellingen tot 60% met een oriëntatie naar het zuid-oosten, zuiden, zuid-westen en westen. Allen met hun specifieke karakteristieken. Na de oogst in september volgt er vroeg een koude maceratie met de schil van de druiven afkomstig van de Rive met de mergel bodem. Op basis van inheemse gisten gebeurt de fermentatie in stalen tanks. Met de eerste afnemende maan worden de verschillende blends samengesteld met 50 dagen in de autoclaaf zijn tweede fermentatie te krijgen.
In het familiebedrijf van Marchiori geloven ze in gezond verstand en in het luisteren naar de aarde en de vibraties en gevoelens die zij uitstraalt. De familie Marchiori tracht de vruchten van steile hellingen te interpreteren met hun gevoeligheid. Zo maken zij van het natuurlijk potentieel van de wijnstok een vloeibaar leven om met de mensen te delen, seizoen na seizoen, jaar na jaar. Dit zorgt voor wijnen met een unieke en schone smaak van de heuvels die ze verzorgen. Dit is de identiteit van de Marchiori familie van Farra di Soligo.
RocciaMadre betekent 'Moeder Rots', en dit slaat terug op de kalkrijke rotsondergrond van de wijngaard waarvan deze Brut Prosecco wordt gemaakt. Het geeft de kalkrijke mineraliteit weer die deze Prosecco bijzonder maakt.
Geur en smaak karakteristieken
De RocciaMadre's neus wordt gevuld met fijne aroma's van frisse verse peer, roze pompelmoes en munt, evoluerend naar rijp fruit, paardenbloem en geroosterde nootjes. In de mond krijgt deze wijn een minerale en smaakvolle toets met een subtiele kruidigheid. Hij is elegant, lekker en geurig, aangenaam aantrekkelijk, levendig en harmonieus.
Gezelschap
Deze wijn is fijn als aperitief, maar past ook wonderwel bij vegetarische gerechten, traditionele Italiaanse keuken op basis van groenten en vis of zeevruchten. Zeer lekker bij verse kazen.
Alcohol
11,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 6ºC. Zachtjes ontkurken en in lange schuimwijn glazen gieten.
Jaartal | 2019 |
Regio | Veneto - Treviso - Farra di Soligo (Conegliano - Valdobbiadene) |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | |
Neus | Fijne aroma's van frisse verse peer, roze pompelmoes en munt, evoluerend naar rijp fruit, paardenbloem en geroosterde nootjes |
Mond | In de mond een minerale en smaakvolle Prosecco met een subtiele kruidigheid. Elegant lekker en geurig, aangenaam aantrekkelijk, levendig en harmonieus |
Food pairing | Past goed bij vegetarische gerechten, traditionele Italiaanse keuken op basis van groenten en vis of zeevruchten. Zeer lekker bij verse kazen |
Schenktemperatuur | 6°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 85% Glera Tonda, 2% Glera Lunga, 5% Verdiso, 3% Bianchetta, 5% Perera |