50% Mantonegro, 25% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah, 10% Merlot
Deze wijn wordt handmatig geoogst waarna de kwaliteit van de druif wordt gecontroleerd. Daarna werd de Ribas Negre gefermenteerd bij gematigdde temperaturen tussen 25 en 27ºC om zo de oververh
Lees meer
Deze wijn wordt handmatig geoogst waarna de kwaliteit van de druif wordt gecontroleerd. Daarna werd de Ribas Negre gefermenteerd bij gematigdde temperaturen tussen 25 en 27ºC om zo de oververhitting te vermijden. Daaropvolgend is er de rijping in vaten van het tweede en derde jaar gedurende 12 maanden.
Het wijnhuis van Ribas bestrijkt een oppervlakte van 40 hectare in de gemeente Consell op het eiland Mallorca. De wijngaarden liggen op 155 meter boven het zeeniveau. Het terroir bestaat uit kiezelgrond en grind met een zandige leemstructuur in een mild mediterraan klimaat. In het wijndomein heeft de wijnmaakster Araceli Servera de touwtjes in handen. De wijnen van Ribas Negre worden door deze jonge wijnmaakster vervaardigd en zijn steeds van uitstekende kwaliteit en zijn bovendien ook nog eens biologische wijnen.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Ribas Negre wordt gevuld met een expressie van bosfruit met toetsen van zoethout en karamel. De mond van deze bodega wordt gevuld met stevig fruit (kersen en bramen) met nog duidelijk aanwezige edele tannines, wat wijst op zijn bewaarpotentieel. Het is een zeer krachtige en gebalanceerde wijn met zachte en ronde tannines.
Gezelschap
De Ribas Negre is een uitstekende compagnon voor stevige schotels van geroosterd of gegrild vlees en stoofpotjes.
Alcohol
14,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2016 |
Regio | Islas Baleares |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Binissalem-Mallorca |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Robert Parker 91/100 |
Lagering | 12 maanden houtlagering op 75% Franse en 25% Amerikaanse eik |
Kleur | Helder kersenrood met paarse toets |
Neus | Expressie van bosfruit met toetsen van zoethout en karamel |
Mond | Stevig fruit (kersen en bramen) met nog duidelijk aanwezige edele tannines, wat wijst op zijn bewaarpotentieel. Krachtig, gebalanceerde wijn met zachte en ronde tannines |
Food pairing | Deze Ribas Negre is een aangename compagnon voor stevige schotels van geroosterd of gegrild vlees, stoofpotjes |
Schenktemperatuur | 16 - 18 °C |
Bewaarpotentieel | 6 - 8 jaar |
Druivensoort | 50% Mantonegro, 25% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah, 10% Merlot |