Riedel Winewings - Champagne Dit Champagne wijnglas is perfect voor de ontwikkeling van de weergave van de complexe kenmerken van champagne en mousserende wijnen. In dit glas kan het brede scala aan aroma's zich ontvouwen, groeien en intensiveren, en doo Lees meer
Dit Champagne wijnglas is perfect voor de ontwikkeling van de weergave van de complexe kenmerken van champagne en mousserende wijnen. In dit glas kan het brede scala aan aroma's zich ontvouwen, groeien en intensiveren, en door de grotere diameter van de rand komen ze vrij op een manier die met een smal glas niet wordt bereikt. Deze verpakking bevat een enkel glas. Machinaal vervaardigd en vaatwasmachinebestendig.
Het perfecte glas voor Champagne en mousserende wijnen.
In de loop van zijn 47-jarige carrière in zijn familiebedrijf is de 10e generatie Georg Riedel, de vader van het functionele glaswerk geworden. Hij heeft een carrière opgebouwd rond de producten die ontworpen zijn om het genot van dranken te verhogen. deze set "Riedel Winewings" is de zwanenzangserie van Georg.
In de zomer van 2018 werd Georg door een klant gevraagd om 'het ultieme' glas voor Cabernet Sauvignon te creëren. Na 12 maanden van proeven, veranderen van de vorm, grootte en diameter, ontwikkelde Georg's enkele glas voor Cabernet, zich tot zeven nieuwe vormen voor de meest populaire druivensoorten, en zo ontstond deze compleet nieuwe vorm. Riedel Winewings werd geboren, met een platte bodem en een vleugel die doet denken aan een vliegtuig, compleet met winglets, en staat op het punt om te gaan vliegen! Riedel Winewings is niet de mooiste collectie, maar wel "zeer functioneel en neemt de aroma's en smaken van de wijn mee op een vlucht", aldus Georg.
Georg's visie
"Ik heb gekozen voor een vlakke en gestrekte bodem met een vleugelachtige vorm, omdat dit het oppervlak van de wijn vergroot dat aan zuurstof wordt blootgesteld. Dit leidt tot een grotere verdamping en maakt een grotere intensiteit van het aroma mogelijk. Wanneer je je hoofd naar het glas richt, bevindt de neus zich dichter bij het blootgestelde en bredere oppervlak van de wijn. Dit alleen zou het optimale aroma van elke druivensoort niet volledig weergeven, dus om de delicate gelaagde aroma's vast te leggen, was het nodig om de glaswanden te buigen en de opening van elk glas correct af te stemmen op de diameter van de rand."
~ One glass doesn't fit all ~