100% Sangiovese
De druiven zijn met de hand geoogst en geselecteerd voor het persen. De maceratie en gisting gebeurt gedurende 20-25 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28ºC. 60% wordt gerijpt gedurende 6 maanden in F
Lees meer
De druiven zijn met de hand geoogst en geselecteerd voor het persen. De maceratie en gisting gebeurt gedurende 20-25 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28ºC. 60% wordt gerijpt gedurende 6 maanden in Franse eiken barriques en de resterende 40% in eiken vaten. Hierna volgt een flesrijping gedurende ten minste 12 maanden.
De Villa i Cipressi Estate ontstond in het midden van de jaren zeventig toen Hubert Ciacci besloot om het kleine bijenteeltbedrijf van zijn vader uit te breiden. Het keerpunt kwam in de jaren '90 toen Hubert meer land aankocht, gedreven door de wens om olijfolie en goede wijnen te produceren. Vandaag beheren Hubert, Patrizia en hun zonen Dario en Federico het volledige landgoed, elk in hun eigen sector. De rijke ervaring van Hubert geeft leiding aan deze grote kleine familiegroep waarin Federico als oenoloog de honing- en wijnproductie coördineert, Dario de verkoop en marketing beheert en Patrizia bijdraagt als imago-adviseur. De liefde van de familie voor de natuur en de grote ecologische geest hebben geleid tot de keuze om zonne-energie te gebruiken als basisenergievoorziening en tot de wens om de productie van het landgoed om te schakelen naar de principes van de biologische landbouw.
Geur en smaak karakteristieken
De Rosso di Montalcino is een jonge wijn die de specifieke kenmerken van levendigheid en frisheid combineert met een prachtige structuur. Deze Rosso di Montalcino van Villa i Cipressi is harmonieus en elegant. Hij is helder en heeft een diep robijnrode kleur.
Gezelschap
Zijn elegantie en frisheid maakt deze 'baby-Brunello' geschikt voor alle maaltijden waar je rode wijn mee kan combineren.
Alcohol
13,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 18ºC.
Jaartal | 2018 |
Regio | Toscane - Siena - Montalcino |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | gerijpt voor een totaal van 6 tot 8 maanden in eiken vaten en 10 maanden op fles |
Lagering | |
Kleur | diep robijnrode kleur |
Neus | De Rosso di Montalcino is een jonge wijn die de specifieke kenmerken van levendigheid en frisheid combineert met een prachtige structuur. |
Mond | Deze Rosso di Montalcino van Villa i Cipressi is harmonieus en elegant |
Food pairing | Zijn elegantie en frisheid maakt deze 'baby-Brunello' geschikt voor alle maaltijden waar je rode wijn mee kan combineren |
Schenktemperatuur | 18°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Sangiovese |