100% Vespaiolo
De oogst gebeurt handmatig begin oktober wanneer er een perfecte balans is tussen suikergehalte en aciditeit. De druiven worden dezelfde dag nog geritst. De fermentatie gebeurt gedurende 60 dagen op een temperatuur van 15 à 20 dagen. Rijpi
Lees meer
De oogst gebeurt handmatig begin oktober wanneer er een perfecte balans is tussen suikergehalte en aciditeit. De druiven worden dezelfde dag nog geritst. De fermentatie gebeurt gedurende 60 dagen op een temperatuur van 15 à 20 dagen. Rijping gebeurt eerst in stalen tanks gedurende 6 maanden.
Vignaioli Contrà Soarda met 12 hectare aan wijngaarden ligt op de Saint Michael heuvels, net buiten het pittoreske stadje Bassano del Grappa, aan de voet van de Asiago plateau, een site gewijd aan wijngaarden en olijfbomen, al sinds de tijden van Ezzelino da Romano. Soarda betekent lokaal “dorpje op de helling”. Deze zone heeft een zeer bijzonder microklimaat, als gevolg van een thermische inversie fenomeen is ontstaan door de koude noordelijke winden uit Valsugana buurt. Warme dagen en winderige avonden geven de druiven en wijnen bijzondere smaken en uitstekende groei. De vulkanische bodem zorgt hier voor veel mineraliteit en perfecte vochtregulatie. Omdat de wijngaard vrij hoog en tussen twee heuveltoppen ligt, heeft de wijngaard altijd wind. Tevens koelen de nachten ook goed af, dus ideale omstandigheden om de druiven geleidelijk te laten rijpen.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Soarda Vespaiolo wordt gevuld met delicate aroma's van citrus en mineraliteit. In de mond vinden we een frisse aciditeit en fruit terug.
Gezelschap
Deze frisse witte wijn uit Veneto is fantastisch bij rauwe gemarineerde vis, gerechten met ei en asperges. Hij is uitermate geschikt als aperitief.
Alcohol
13,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 13ºC.
Jaartal | 2018 |
Regio | Veneto - Bassano del Grappa |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Denominazione di Origine Controllata |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | |
Neus | Delicate aroma's van citrus en mineraliteit. |
Mond | In de mond vinden we een frisse aciditeit en fruit terug. |
Food pairing | Deze frisse witte wijn uit Veneto is fantastisch bij rauwe gemarineerde vis, gerechten met ei en asperges. Hij is uitermate geschikt als aperitief. |
Schenktemperatuur | 13°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Vespaiolo |