100% Manto Negro
Alleen met een handmatige selectie van hun beste Mantonegro druif, producereert Oliver Moragues elk jaar een beperkte oplage van deze Somera n°. Een grote structuur en vers fruit definiëren de meest emblematische Mallorcaanse variëteit v
Lees meer
Alleen met een handmatige selectie van hun beste Mantonegro druif, producereert Oliver Moragues elk jaar een beperkte oplage van deze Somera n°. Een grote structuur en vers fruit definiëren de meest emblematische Mallorcaanse variëteit van het eiland. De wijngaarden voor deze wijn zijn zuid-west, noord-oost georiënteerd op bodems van kalksteen. Naast het feit dat deze wijn bio is, is deze wijn ook vegan.
Het wijnhuis Oliver Moragues raakte in 1511 in handen van de huidige familie van wijnbouwers. Momenteel is het wijnhuis al 15 generaties lang in handen van de familie. Van generatie op generatie heeft het huis zich de afgelopen eeuwen gewijd aan de wijnbouw. In het midden van de 20e eeuw consolideert en moderniseert Gabriel Oliver Ribas de Pina alle wijnmakerijen van de familie, verbetert hij het productieproces en begint hij met het bottelen van alle wijnen. Het wijnhuis Oliver Moragues wil teruggaan naar de oorsprong, naar de grondige kennis van de natuur om de best mogelijke wijnen te vervaardigen.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Somera n° is fruitig en complex met een dierlijke toets. De mond daarentegen wordt gevuld met fruit en een complexe aanzet (framboos, rode bes) met een mooi, aangenaam zuurtjes. De finale nijgt eerder naar koffie met een beetje chocolade. Eindigen doet deze wijn met een zachte afdronk.
Gezelschap
De Somera n° is perfect om zo van te genieten, maar is ook een uitstekende compagnon bij (wild van) gevogelte, wit vlees, verse pizza en paste en kazen met witte korst.
Alcohol
12,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2018 |
Regio | Islas Baleares |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Binissalem-Mallorca |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | Wijnmaker Carlos: "Only with a selection by hand of our best Manto Negro grapes". Slechts 2.500 flessen! |
Lagering | 10 maanden in 400l-vaten |
Kleur | Kersenrood met een paarse waterrand |
Neus | Fruitig en complex met een dierlijke toets |
Mond | Fruitig en complexe aanzet (framboos, rode bes) met een mooi zuurtje. Eerder Bourgogne-stijl gevinifieerd. Een finale die nijgt naar koffie en een beetje chocola. Zachte afdronk. |
Food pairing | Om zo van te genieten of bij (wild van) gevogelte, wit vlees, verse pizza en pasta, kazen met witte korst, ... |
Schenktemperatuur | 16 - 18 °C |
Bewaarpotentieel | 3 - 5 jaar |
Druivensoort | 100% Manto Negro |