50% Chardonnay, 50% Fiano Minutolo
De druiven van de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst. Na het ritsen en zacht persen gebeurt de eerste fermentatie met een maceratie van 12 uur. Dit gebeurt om de nodige kenmer
Lees meer
De druiven van de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst. Na het ritsen en zacht persen gebeurt de eerste fermentatie met een maceratie van 12 uur. Dit gebeurt om de nodige kenmerken van de verschillende variëteiten te versterken. De tweede fermentatie volgens de Metodo Martinotti (Methode Charmat) is lang, 4 tot 6 maanden en gebeurt in stalen druktanks.
In Cerignola, op de hoogten die grenzen aan de legendarische Tavoliere delle Puglie, een grenzeloos land waar het uitzicht wijd opengaat naar de zee. Hier vinden we het wijnhuis Caiaffa. De familie Caiaffa produceert wijnen op biologische wijze. Een tarwegeel en hemelsblauw landschap dat getuigd van het feit dat er in dit deel van Puglia in feite nooit regen valt. Ook ligt dit stuk land dichter bij de zee dan bij het land, in de zin dat op sommige plekken de druiven slechts 4 kilometer van het zeewater gescheiden zijn. Vanuit de passie van de familie Caiaffa voor goede zijn, werd een Apulische wijnmakerij geboren die biologische wijnen produceert.
Geur en smaak karakteristieken
De Myra van Caiaffa geurt naar frisse aroma's van tropisch fruit aangevuld met een minerale fraîcheur van de Chardonnay.
Gezelschap
Deze BIO wijn past perfect bij verse zeevruchten, sushi en spaghetti vongole.
Alcohol
11,5% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 8º en 10ºC.
Jaartal | nvt |
Regio | Puglia – Cerignola - Contrada San Marco |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Indicazione Geografica Tipica |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | |
Kleur | Strogeel |
Neus | Frisse Aroma's van tropisch fruit aangevuld met een minerale fraîcheur van de Chardonnay |
Mond | |
Food pairing | Past goed bij verse zeevruchten, sushi en spaghetti vongole |
Schenktemperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 50% Chardonnay, 50% Fiano Minutolo |