TARSIER Oriental Pink Gin
De distillatie van de Tarsier Gin vindt plaats in de distilleerderij in Manchester. Ze volgen de London Dry-methode en distilleren maar één keer. Het enige wat ze aan het distillaat toevoegen is zuiver water. De distillatie duurt vijf uur in hun twee trad Lees meer
De distillatie van de Tarsier Gin vindt plaats in de distilleerderij in Manchester. Ze volgen de London Dry-methode en distilleren maar één keer. Het enige wat ze aan het distillaat toevoegen is zuiver water. De distillatie duurt vijf uur in hun twee traditionele koperen alembische ketels. Tarsier verzamelt alleen de harten van het distillaat en gooien de vaak hergebruikte koppen en staarten weg om ervoor te zorgen dat elke partij net zo zuiver is als de vorige. Het distillaat wordt gemengd met zuiver water en rust ten minste drie weken om de complexiteit van de smaken de kans te geven zich te ontwikkelen. Zodra de smaak precies goed is, vullen, etiketteren en kurken ze elke fles met de hand en worden ze stuk voor stuk genummerd.
In 2015 maakten 2 vrienden een backpackreis door Zuidoost-Azië. Ze werden op slag verliefd op de regio. Tijdens hun reis ontdekten ze erg veel geweldige smaken. Eenvoudige ingrediënten die de gerechten waarin ze gebruikt werden echt opfleurden. Toen ze terugkeerden naar Engeland, hadden ze het idee van de essentie van Zuidoost-Azië distilleren en iets nieuws brengen in de categorie sterke dranken, namelijk de Southeast Asian Gin. Op die manier was de Tarsier Gin geboren.
Geur en smaak karakteristieken
Geïnspireerd door de reizen door Zuidoost-Azië, barst Tarsier Oriental Pink Gin van de bloemige noten van rode drakenfruit, de zoetheid van lychee en de wrange smaak van framboos. We distilleren gedroogde frambozen en rode drakenfruit samen met Galangal, Calamansi en zeven traditionele botanische kruiden. Het distillaat wordt vervolgens geïnfuseerd met framboos en lychee voor een frisse, pittige smaak.
Gezelschap
Geniet met tonic en garneer met verse frambozen en munt.
Alcohol
40% vol.