100% Tinto Fino (Tempranillo)
In 1999 zijn de beste druiven uit de beste jaren uitgekozen en deze zijn gewetensvol en met zorg geoogst. Na het toevoegen van een zorgvuldige bereiding is deze wijn aangeboden door Bodegas Valduero. De druiven voor deze exc
Lees meer
In 1999 zijn de beste druiven uit de beste jaren uitgekozen en deze zijn gewetensvol en met zorg geoogst. Na het toevoegen van een zorgvuldige bereiding is deze wijn aangeboden door Bodegas Valduero. De druiven voor deze exclusieve wijn zijn afkomstig uit 3 verschillende wijngaarden; El Cascorral, El Monte en Del Peñón. Door een soepele en geleidelijke rijping in geselecteerde eikenhouten vaten van 6 verschillende origines en een rustige en lange rust in het flessenrek, bekomt men deze uitstekende wijn. De rijping gebeurde van januari 2000 tot mei 2004 in de ondergrondse grot van de wijnmakerij met zijn aardse muren.
Bodegas Valduero werd opgericht in 1984 door Gregorio García Álvarez in een klein stadje 16 km ten noordwesten van Arande de Duero, in het hart van de Ribera del Duero. De wijnmakerij is gebouwd door drie tunnels onder een berg uit te graven, respectievelijk gewijd aan de verwerking in roestvrijstalen tanks, de opslag van vaten en flessenrek.
Valduero heeft momenteel meer dan 4.000 eiken vaten en een miljoen flessen die rusten in de kelder tot ze het optimale punt van evolutie bereiken. Het exporteert zijn wijnen naar meer dan 40 landen over de hele wereld en verdeelt ongeveer 55% van zijn totale omzet.
De Valduero Gran Reserva 12 Años 1999 is door Meester van de wijn Pedro Ballesteros en Sarah Jane Evans opgenomen in de 10 beste wijnen in hun Top 40 Tempranillo wijnen in het tijdschrift Decanter. Hij wordt beschreven als een echt juweeltje.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van deze bodega is zeer zuiver en eerlijk met aroma's van menthol, leder, verschillende tabaksoorten en een zacht parfum van ceder. Wat de mond betreft is de ingang zijdezacht, met een aanwezige zuurgraad en perfect geïntegreerd met de tannines. De reis is harmonieus en de nasmaaksensaties zijn vol en langdurig.
Gezelschap
Wildgerechten en stoofpotten van wild, duif en eend zijn perfect in combinatie met de Valduero Gran Reserva 12 Años 1999, maar deze bodega is nog beter om gewoon zo van te genieten.
Alcohol
14% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 18º en 19ºC. Bij voorkeur voorzichtig decanteren voor het serveren.
Jaartal | 1999 |
Regio | Castilla y León |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Ribera del Duero |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | De absolute topper van het huis Valduero! |
Lagering | 48 maanden houtlagering in 6 verschillende types eiken vaten |
Kleur | Indrukwekkend diep donkerrood met een baksteenrode toets in de meniscus |
Neus | Zuiver en eerlijk, menthol, leder, verschillende tabaksoorten en een zacht parfum van ceder |
Mond | Zijdezacht met een goede aciditeit en perfect geïntegreerde tannines. De volle afdronk is een landurige herhaling van de ontwaakte, subtiele aroma's. |
Food pairing | Valduero Gran Reserva 12 Años is perfect bij wildgerechten en stoofpotten van wild, duif, eend of nog beter, gewoon om zo van genieten! |
Schenktemperatuur | 18 - 19 °C |
Bewaarpotentieel | 20 - 25 jaar, bij voorkeur voorzichtig decanteren voor het serveren |
Druivensoort | 100% Tinto Fino (45 - 50j oude stokken) |