100% Tinto Fino (Tempranillo)
“FROM ONE VINE, JUST ONE BOTTLE”
Dit is de letterlijke vertaling van Una Cepa. Van 1 volledige wijnrank met zijn druiven wordt slechts 1 fles wijn gemaakt. Er worden geen andere druiven toegevoegd uit andere delen van het p
Lees meer
“FROM ONE VINE, JUST ONE BOTTLE”
Dit is de letterlijke vertaling van Una Cepa.
Van 1 volledige wijnrank met zijn druiven wordt slechts 1 fles wijn gemaakt. Er worden geen andere druiven toegevoegd uit andere delen van het perceel. Iedere fles is dan ook een beetje uniek. De wijnranken zijn meer dan 50 jaar oud.
Deze wijn gaat 18 maanden op vat & daarna 12 maand verdere rijping op fles.
Perfect met rood vlees, blauwe vis, gezouten kaas & vleeswaren. Serveren tussen de 17°C & 19°C.
Bodegas Valduero werd opgericht in 1984 door Gregorio García Álvarez in een klein stadje 16 km ten noordwesten van Arande de Duero, in het hart van de Ribera del Duero. De wijnmakerij is gebouwd door drie tunnels onder een berg uit te graven, respectievelijk gewijd aan de verwerking in roestvrijstalen tanks, de opslag van vaten en flessenrek.
Valduero heeft momenteel meer dan 4.000 eiken vaten en een miljoen flessen die rusten in de kelder tot ze het optimale punt van evolutie bereiken. Het exporteert zijn wijnen naar meer dan 40 landen over de hele wereld en verdeelt ongeveer 55% van zijn totale omzet.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Una Cepa uit 2016 is stevig en complex, met aroma's van rijp rood fruit, gerookt hout, aromatische kruiden (Menthol), leder en vanille. De mond wordt gebuld met een smakelijk en frisse smaak van bosfruit met nog duidelijk aanwezige edele tannines, gebrande koffie, cacaeo en mineralen. Ook heeft deze bodega een lange, complexe en aromatische finale.
Gezelschap
Valduero Una Cepa is een perfect samen met uitstekend kwaliteitsrunds- en lamsvlees, cochinillo (gebraken varkentje), blauwe vis (vb. tonijn) en belegen kazen.
Alcohol
14% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2016 |
Regio | Castilla y León |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Ribera del Duero |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | BEST CHOICE RIBERA DEL DUERO Vinum Magazine 2018 96/100 Decanter Magazine |
Lagering | 18 maanden houtlagering in Franse en Amerikaanse vaten |
Kleur | Donker kersenrood |
Neus | Stevig en complex rijp rood fruit, gerookt hout, aromatische kruiden (menthol), leder en vanille |
Mond | Valduero Una Cepa Magnum heeft smakelijk en fris gestructureerd bosfruit met nog duidelijk aanwezige edele tannines. Sensaties van bosfruit, gebrande koffie, cacao en mineralen en een lange complexe en aromatische finale |
Food pairing | Uitstekend kwaliteitsrunds- en lamsvlees, cochinillo (gebraden varkentje) en blauwe vis (vb. tonijn), belegen kazen |
Schenktemperatuur | 16 - 18 °C |
Bewaarpotentieel | 7 - 10 jaar |
Druivensoort | 100% Tinto Fino |