100% Nero di Troia
De druiven van de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst. Na het ritsen en persen is er een spontane fermentatie met een maceratie (contact met de schil) van 20 tot 25 dagen. Dit om de nodige ken
Lees meer
De druiven van de organisch behandelde wijngaarden op bodems van leisteen worden manueel geoogst. Na het ritsen en persen is er een spontane fermentatie met een maceratie (contact met de schil) van 20 tot 25 dagen. Dit om de nodige kenmerken van de druif te versterken. Deze premium BIO wijn rijpt daarna 12 tot 18 maanden verder op eiken vaten, gevolgd door 6 maanden rust op de fles.
In Cerignola, op de hoogten die grenzen aan de legendarische Tavoliere delle Puglie, een grenzeloos land waar het uitzicht wijd opengaat naar de zee. Hier vinden we het wijnhuis Caiaffa. De familie Caiaffa produceert wijnen op biologische wijze. Een tarwegeel en hemelsblauw landschap dat getuigd van het feit dat er in dit deel van Puglia in feite nooit regen valt. Ook ligt dit stuk land dichter bij de zee dan bij het land, in de zin dat op sommige plekken de druiven slechts 4 kilometer van het zeewater gescheiden zijn. Vanuit de passie van de familie Caiaffa voor goede zijn, werd een Apulische wijnmakerij geboren die biologische wijnen produceert.
Geur en smaak karakteristieken
De neus van de Vibrans wordt gevuld met aroma's van viooltjes, rood fruit en zoethout. Deze wijn zorgt voor aangename zachte toetsen op de tong. In combinatie met een fris gevoel in de mond met tannines.
Gezelschap
De Vibrans past is een uitstekende begeleider van pasta met ragû, gegrild vlees, BBQ en gerijpte kazen.
Alcohol
14% vol.
Schenktemperatuur
Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 16º en 18ºC.
Jaartal | 2017 |
Regio | Puglia – Contrada Cerignola Tressanti |
Appellatie / D.O. / AOC / ... | Indicazione Geografica Tipica |
Inhoud (in Liter) | 0,75 l |
Waardering | |
Lagering | 12 - 18 maanden houtlagering in eiken vaten |
Kleur | Robijn-rode kleur |
Neus | Fijne aroma's van viooltjes, rood fruit en zoethout |
Mond | Aangename zachte toetsen op de tong. In de mond een fris gevoel met tannines, droog en warm |
Food pairing | Past zeer mooi bij pasta met ragû, gegrild vlees, BBQ en gerijpte kazen |
Schenktemperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentieel | Ja |
Druivensoort | 100% Nero di Troia |